Focaccia

2025.05.11

Recept:

375 g liszt

1 zacskó száraz élesztő

40 ml olíva olaj

290 ml langyos víz

1 1/2 tk só

A hozzávalókat összekeverjük egy tálba, olyan lesz az állaga, mint a nokedli tésztának. Amennyiben más lisztel pl. teljes kiőrlésű készítjük és nagyon sűrű lesz, adjunk még hozzá kevés vizet. Letakarjuk és hagyjuk 30 percet pihenni. Egy sütőpapírt össze gyűrünk és kibélelünk vele egy kisebb tepsit. A 30 perc után a tésztát átöntjük a tepsibe, vizes kézzel a szélekről körbe behúzzuk a közepe felé a tésztát, többször átmozgatjuk így, majd ízlés szerint még fűszerezhetjük. Tehetünk rá fokhagymás olíva olajat vagy rozmaringot amit finoman nyomkodjunk a tésztába. Megszórhatjuk magokkal vagy szezámmal. Újra letakarjuk és hagyjuk 1 1/2 órát kelni. Amikor szép buborékok keletkeznek rajta igazgassuk el a széleit és 230 fokon süssük meg. 

Frissen a legfinomabb.