Főételek

 

A csirkemellet csíkokra vágjuk sózzuk, borsozzuk és felhúzzuk egy nyársra. Grillen megsütjük. A bulgurt dupla mennyiségű vízben megfőzzük ízesítjük sóval, borssal. A padlizsánt meghámozzuk és kockára vágjuk a paprikát is felszeleteljük , kevés olíva olajon átsütjük őket, amíg megpuhulnak. 1 gerezd fokhagymát felszeletelünk és mielőtt kész,...

A tejet felforraljuk, és amikor elérte a forráspontot, félretesszük. Egy kis lábosban, alacsony lángon felolvasztjuk a vajat. Amint felolvadt, beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük. Krémes, paszta szerű állagot kapunk. Folyamatos, gyors keverés mellett hozzáöntjük a tej harmadát és addig keverjük, míg a mártás állaga sima nem lesz. Hozzá adjuk a a...

A csirkemellet megtisztítjuk szeletekre vágjuk és enyhén klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy tálban a tejfölt a fokhagymával összekeverjük, majd a hús szeleteken mindkét oldalukon megkenve egymásra helyezve egy üveg edénybe helyezzük, ráöntjük a maradék tejfölt. Lefedjük és 1 éjszakára a hűtőbe helyezzük. Másnap a krumplit megpucoljuk, megmossuk és...

A húst megmossuk mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és bekenjük mustárral. Előző este is elkészíthetjük így ha egy éjszakát áll a hűtőben az ízek jobban átjárják. Tűzálló edénybe helyezzük a hús szeleteket és rávágunk egy fej hagymát. 1 dl vizet aláöntünk lefedjük fóliával és 180 fokon pároljuk kb. 30 percet, amíg megpuhul. A fóliát levesszük róla...