Húsimádó

 

A húst megmossuk mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és bekenjük mustárral. Előző este is elkészíthetjük így ha egy éjszakát áll a hűtőben az ízek jobban átjárják. Tűzálló edénybe helyezzük a hús szeleteket és rávágunk egy fej hagymát. 1 dl vizet aláöntünk lefedjük fóliával és 180 fokon pároljuk kb. 30 percet, amíg megpuhul. A fóliát levesszük róla...

A kacsamellet megmostam és a bőrös részét szépen bevágtam, az majd a sütésnél kicsit szétnyílik és szép lesz. Befűszereztem betettem egy tűzálló tálba és a narancsot és citromot felkarikázva mellé dobáltam. A másik narancs levét kifacsartam és meglocsoltam vele a húst. A rozmaring ágat rátettem. Felöntöttem 2 dl vízzel és mehet a sütőbe. Olyan...