Levesek

 

A pudingport a tejben elkeverjük csomómentesen és felforraljuk, folyamatos kevergetés közben. Amikor besűrűsödött a joghurtot a mézet és a citrom kifacsart levét hozzákeverjük . Amennyiben nagyon sűrű , akkor tejet önthetünk még hozzá, illetve ha valaki édesebben szereti adhatunk még hozzá mézet. Hűtőbe tesszük és legalább 1 éjszakára ott is...

Az epret megmostam felszeleteltem és kevés vízzel picit megfőztem nem kell sokáig, csak valahogy Én jobban szeretem így a gyümölcsleveseket, az ízek jobban előjönnek. Felöntöttem tejjel és alaposan összeturmixoltam. Egy szitán átöntöm, hogy az apró magok ne kerüljenek bele a levesbe. Beízesítettem a többi hozzávalóval. A joghurtot és...

A karfiolt megtisztítottam , megmostam rózsáira szedtem, átmostam. Egy lábasba az olajon megpárolom a karikákra vágott hagymát. Hozzáadom a karfiolt és felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózom, borsozom és puhára párolom. Közben egy másik edényben a színes karfiolt félpuhára pároltam. Amikor a levesnek való karfiol megpuhult hozzáadom a...

A fokhagymákat megpucoljuk és felszeleteljük ! Az újhagymát is megpucoljuk és felkarikázzuk! Pici oliva olajon a hagymákat megpároljuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és 1 kanál lisztet szórunk rá, átkeverjük majd felöntjük húsleveslével vagy ha nincs otthon , akkor sima vízzel és leveskockával. Visszatesszük a tűzhelyre. Főzzük, amíg a hagymák megpuhulnak,...