Édes pillanatok

 

A lisztet, vajat és porcukrot gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Puha tésztát gyurunk belőle elfelezzük. Egy gumikesztyűt húzzunk a kezünkre és az egyik fél tésztába csepegtessünk piros ételfestéket. Gyúrjuk át, hogy mindenhol szép szint kapjon. Fóliába tekerjük a gombócokat és hűtőbe helyezzük legalább 1 órára.

A vajat a cukorral habosra keverjük a robotgépben. A tojásokat egyesével hozzáadjuk, közben a lisztet kanalazzuk és folyamatosan keverjük a gépben nem nagy fokozaton. Hozzáadjuk a sütőport és a tejet, majd kézzel hozzákeverjük a felaprított pisztáciát és málnát.

A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, egy gombóc vaníliásat és egy gombót kakaósat, majd lefóliázzuk és 1-2 órára hűtőbe helyezzük.

Panettone

2023.12.15

20 g élesztő vagy 1 zacskó száraz élesztő

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőbe helyezzük. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk / 4 db/ , félbevágjuk, magházaikat kiszedjük, felszeleteljük, félretesszük. 2 db almát meghámozunk, elfelezzük és a magházakat kivágjuk, majd megcsepegtetjük citromlével. A...

A joghurtot és a tojásokat simára keverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszlisztet, sütőport és a kókuszcukrot, majd hozzákeverjük a joghurtos keverékhez. Belekeverjük a vaníliakivonatot. A vajat egy edényben lassan felolvasztjuk, majd a masszához keverjük. Végül a megmosott, lecsepegtetett áfonyát is hozzákeverjük és egy...