Áfonyás muffin
15 dkg liszt ( lehet a fele teljes kiőrlésű)
15 dkg liszt ( lehet a fele teljes kiőrlésű)
20 dkg darált dió / 15 dkg darált mák
25 dkg liszt ( fele teljeskiőrlésű )
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
Tetejére: étcsoki 15 dkg + 5 dkg vaj
A tészta hozzávalóiból, lágy rugalmas tésztát dagasztunk, ha nagyon ragacsos pici liszt mehet hozzá. Lisztezett felületen kb: 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, igyekezzünk téglalap formára nyújtani. Én már a nyújtás elején téglalapra szoktam lapogatni, így aztán könnyebb belőle a megfelelő alakzatot nyújtani. Hagyjuk így a tésztát, amíg...
Tetejére: gyümölcsök, porcukor, juharszirup, vaj
26 cm átmérőjű kapcsos tortaformához
Hozzávalók tésztához:
( 35x 20 cm tepsi )
piskóta: Alap piskóta recept 4 db tojás 4 ek liszt 4 ek cukor a többit az alap piskóta recept szerint