Pékség

 

Focaccia

2025.05.11

A hozzávalókat összekeverjük egy tálba, olyan lesz az állaga, mint a nokedli tésztának. Amennyiben más lisztel pl. teljes kiőrlésű készítjük és nagyon sűrű lesz, adjunk még hozzá kevés vizet. Letakarjuk és hagyjuk 30 percet pihenni. Egy sütőpapírt össze gyűrünk és kibélelünk vele egy kisebb tepsit. A 30 perc után a tésztát átöntjük a tepsibe, vizes...

A szobahőmérsékletű alapanyagokból tésztát dagasztunk. A tejet fokozatosan adjuk hozzá a tésztához, majd a legvégén a vajat és így dagasszunk egy kellemesen lágy tésztát. Takarjuk le és hagyjuk 30 percig pihenni.

Túrós rózsa

2022.10.16

A hozzávalókat kenyérsütőgépben összedagasztjuk vagy keverőgépben vagy kézzel, ha nincs gépünk. Lágy nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Langyos helyen letakarva hagyjuk duplájára kelni. Közben készítsük el a tölteléket.

Briós nyuszi

2022.03.22

50 dkg finomliszt ( ebből 20 dkg teljes kiőrlésű )

Babka

2022.01.30

15 dkg vaj + a forma kikenéséhez

Sajtos fonott

2021.10.05

Hozzávalók:
50 dkg liszt ( ebből 15 dkg tk. kiőrlésű)