Pékség

 

A szobahőmérsékletű alapanyagokból tésztát dagasztunk. A tejet fokozatosan adjuk hozzá a tésztához, majd a legvégén a vajat és így dagasszunk egy kellemesen lágy tésztát. Takarjuk le és hagyjuk 30 percig pihenni.

Túrós rózsa

2022.10.16

A hozzávalókat kenyérsütőgépben összedagasztjuk vagy keverőgépben vagy kézzel, ha nincs gépünk. Lágy nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Langyos helyen letakarva hagyjuk duplájára kelni. Közben készítsük el a tölteléket.

Briós nyuszi

2022.03.22

50 dkg finomliszt ( ebből 20 dkg teljes kiőrlésű )

Babka

2022.01.30

15 dkg vaj + a forma kikenéséhez

Sajtos fonott

2021.10.05

Hozzávalók:
50 dkg liszt ( ebből 15 dkg tk. kiőrlésű)