Málnás-pisztáciás rolád
Hozzávalók:
4 db tojás
4 ek. liszt
4 ek. kristálycukor
1/2 kk. sütőpor
25 dkg marscapone
500 ml habtejszín
3 ek. pisztáciakrém
20 dkg pisztácia durvára vágva
cukor ízlés szerint
50 gr. liofilizált málna
A tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd szépen összedolgozzuk a piskóta tésztát. Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a tésztát, szépen elegyengetjük. 180 fokon megsütjük. Amikor kivesszük a sütőből lehúzzuk róla a sütőpapírt , majd egy másik sütőpapírra helyezve még langyosan feltekerjük, hogy így hűljön ki.
Közben elkészítjük a krémet. A marscaponét a pisztácia krémmel összekeverjük egy kézi keverőgéppel kihabosítjuk. Felverjük a tejszínt és összekeverjük a marscaponés krémmel. Ízesítjük cukorral és egy pici sóval, ha szeretjük a só ízét a krémben.
A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krém felével, feltekerjük, majd 5 vagy 6 egyforma részre vágjuk. A tekercset felállítjuk, hogy a vágott rész legyen alul, az oldalát és a tetejét bekenjük a krémmel és meghempergetjük a durvára vágott pisztáciában. A tetejére pisztáciát és málnát szórunk.

