Málnás-pisztáciás rolád

2025.11.30

Hozzávalók:

4 db tojás

4 ek. liszt

4 ek. kristálycukor

1/2 kk. sütőpor

25 dkg marscapone

500 ml habtejszín

3 ek. pisztáciakrém

20 dkg pisztácia durvára vágva

cukor ízlés szerint

50 gr. liofilizált málna

A tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd szépen összedolgozzuk a piskóta tésztát. Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a tésztát, szépen elegyengetjük. 180 fokon megsütjük. Amikor kivesszük a sütőből lehúzzuk róla a sütőpapírt , majd egy másik sütőpapírra helyezve még langyosan feltekerjük, hogy így hűljön ki. 

Közben elkészítjük a krémet. A marscaponét a pisztácia krémmel összekeverjük egy kézi keverőgéppel kihabosítjuk. Felverjük a tejszínt és összekeverjük a marscaponés krémmel.  Ízesítjük cukorral és egy pici sóval, ha szeretjük a só ízét a krémben.

A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krém felével, feltekerjük, majd 5 vagy 6 egyforma részre vágjuk. A tekercset felállítjuk, hogy a vágott rész legyen alul, az oldalát és a tetejét bekenjük a krémmel és meghempergetjük a durvára vágott pisztáciában. A tetejére pisztáciát és málnát szórunk.