Alap piskóta recept

2020.12.03

Hozzávalók:

6 db tojás

6 ek. liszt

6 ek. cukor

1 cs. sütőpor

1 ek. étkezési keményítő

narancs vagy citromhéj (kezeletlen)

A tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgájákat és a cukrot habosra, fehéredésig keverjük kézi mixerrel vagy keverőgéppel. A lisztet és a sütőport valamint az étkezési keményítőt összekeverjük és átszitálva a habos tojássárgájához adjuk. A tojás fehérjét kemény habbá verjük. Először 1-2 kanál habbal fellazítjuk a lisztes tojássárgáját, majd szép fokozatosan beledolgozzuk a hab többi részét, lehetőleg ne nagyon törjük össze a habot, de ne maradjon a masszában liszt csomó. Ízlés szerint hozzáadjuk a narancs vagy citromhéjat.

Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában 180 fokon sütjük. Nem szabad kinyitni a sütőt. Amikor látjuk, hogy szép világos barna, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Amennyiben a közepe még ragadós egy alufóliával letakarjuk és süssük még pár percig. Folyamatosan figyelni kell.