Aszalt szilvával töltött csirkemell
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
20 dkg aszalt szilva
2 ek. szilva lekvár
só, bors
A csirkemellet szeletbe vágjuk úgy, hogy kiterítve minél nagyobb legyen, nem kell teljesen átvágni. Vékonya klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Egy kis edénybe tesszük az aszalt szilvát rákanalazunk 2 evőkanál vizet és 2 evőkanál szilva lekvárt, majd lassan átmelegítjük és folyamatos kevergetés közben felforraljuk. Egyet rottyan és kész. Hagyjuk kihűlni, hogy az aszalt szilva magába szívja a folyadékot. Amennyiben a szilva nagyon ki van száradva adhatunk még vizet hozzá, főzés közben. Amikor kihűlt a tölteléket elosztjuk a csirkemelleken, majd szorosan feltekerjük és egy alu fóliába csomagoljuk, szorosan a fólia két végét, mint egy szaloncukor betekergetjük. Előmelegített sütőben 170 fokon 40 perc alatt megsütjük. Kicsomagoltam a fóliából kettévágtam. Krumpli pürével, madársalátával és durvára vágott dióval tálaltam.