Avokádó krém

2018.04.14

Hozzávalók:

1 avokádó puha amikor megnyomjuk a külső héját

1 citrom

3-4 gerezd fokhagyma

1 kis dobozos joghurt vagy kefir

petrezselyem zöld 

só, bors

Az avokádót kettévágjuk és a magját kiemeljük. A belsejét kanállal kikaparjuk egy edénybe. Citrom levét kifacsarjuk és egy keveset ráöntünk az avokádóra, átforgatjuk benne, ez azért fontos, hogy ne barnuljon meg az avokádó . Villával összetörjük, nem kell nagyon pépesíteni kicsit lehet rusztikus. Mehet bele a joghurt a fokhagyma só, bors. Mindenből annyit tegyünk bele, ami nekünk megfelelő. Én nagyon szeretem ha sok fokhagyma van benne, de ez lehet nem mindenkinek ízlik. Óvatosan ízesítsük, mert az avokádó elég semleges ízű könnyen túl fűszerezhetjük. Amikor megfelelő az íz megszórjuk petrezselyemmel. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek jól össze érjenek.