Banános pannacotta

2021.12.02

Hozzávalók:

3 db érett banán

7 g lapzselatin ( 4db)

500 ml habtejszín

300 ml tej

4 ek. cukor

1 cs. vaníliás cukor

Karamellszószhoz:

200 g cukor

200 ml habtejszín


A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A banánokat megpucoljuk és leturmixoljuk. A tejszínt, tejet és a cukrokat összekeverjük és feltesszük egy lábasba melegedni. Nem kell felforralni. Amikor szépen átmelegedett és a cukrok felolvadtak benne levesszük a melegről és a kinyomkodott zselatint elkeverjük benne. A banánt is hozzákeverjük, majd egy szűrő segítségével átszűrjük. Kis tálkákba adagoljuk és hűtőbe helyezzük. Amíg hűl elkészítjük a tetejére a karamellt. Egy lábasba öntjük a cukrot és lassan elkezdjük melegíteni. Amikor szépen elkezd karamellizálódni óvatosan hozzáöntjük a tejszínt és csomómentesre keverjük. Esetleg ha nagyon csomós lett használhatunk habverőt is azzal könnyebb eldolgozni a csomókat. Esetleg ha olyan csomó keletkezett amit nem tudunk eldolgozni a szószt is szűrjük át egy szűrőn. Hagyjuk picit hűlni, majd kanalazzuk a pannacotta tetejére és helyezzük vissza a hűtőbe. Tálalás előtt díszíthetjük mandulával vagy banán szeletekkel is a tetejét.