Banános torta
Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:
4 db tojás
4 ek. cukor
1/2 csomag sütőpor
4 ek. liszt
A krémhez:
2 dl tej
2,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg marscapone
3 dl hideg habtejszín
5 dkg reszelt étcsoki
4-5 db banán
Díszítéshez:
2 dl habtejszín
10 dkg étcsoki
A tojásokat és a cukrot robotgéppel kihabosítjuk, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport gyengéden összekeverjük. A tortakarikát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra melegítjük. A tésztát a formába öntjük és betesszük a sütőbe. Tűpróbával ellenőrizzük, amikor megsült kivesszük a sütőből, a formából és rácson kihűtjük.
Amikor kihűlt kettévágjuk. Közben elkészítjük a krémet.
1 dl tejet felforralunk cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Levesszük a tűzhelyről alaposan kikeverjük, majd amikor picit lehűlt belekeverjük a marscapone-t , hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínhabot és beletesszük a reszelt csokit.
A díszítéshez a tejszínt felforraljuk egy keverőtálba a darabokra tört csokira öntjük és simára keverjük.
A kihűlt piskóta egyik felét tálalóra helyezzük, köré helyezzük a tortakarikát. A csokis krémmel amit a díszítéshez kevertünk picit megkenjük, erre jöhet a vaníliás krém egyik felét, rákarikázzuk a megpucolt, felszeletelt banánokat és a maradék krém másik felé t ráöntjük. Rátesszük a piskóta másik felét és a tetejét bekenjük a csokis krémmel. Így helyezzük hűtőbe 2-3 órára. Amikor összeállt a torta óvatosan levesszük a karikát az oldalán elkenjük a krémet, az sem baj, ha keveredik a csokissal és a tetejét banánkarikákkal vagy kókusz darabkákkal díszítjük.
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200003013-c49acc49ad/DSC01114.jpg?ph=450a3dcf0b)
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200003015-478bd478bf/DSC01118.jpg?ph=450a3dcf0b)