Branzino sóskamártással fekete szezámmal és parmezan ropogóssal

2019.05.18

2 szelet Branzino ( tengeri sügér )

10 dkg vaj

só, bors

10 dkg reszelt parmezán

15 dkg sóska

1 dl tejszín

édesítő

fekete szezámmag

A halat besózzuk, borsozzuk és félre tesszük. A parmezánt  2 részre osztjuk és sütőpapírra halmozzuk egymástól távol, mert sütés közben elterül. Tepsire helyezzük és 180 fokos sütőben enyhén barnulásig sütjük. kb. 10 perc. Kivesszük és hagyjuk hűlni. A sóskát ( nálam fagyasztott ) felmelegítjük hozzáadjuk a tejszínt és ízlés szerint az ízesítőt. Mivel savanykás íze van vigyázni kell vele a hal mellé lágyítsuk az ízét. Bátran használjuk az édesítőszert én nyírfacukrot használtam. A vajat felmelegítjük és a hal filét a bőrös felével helyezzük először a sütőre. Mikor kezd pirulni pár percre óvatosan fordítsuk meg a halat és süssük a másik felét is. Tálaljunk! Hal köré vagy mellé sóska, erre szórjunk szezámmagot, majd helyezzük mellé a parmesan ropogóst.