Branzino sóskamártással fekete szezámmal és parmezan ropogóssal
2 szelet Branzino ( tengeri sügér )
10 dkg vaj
só, bors
10 dkg reszelt parmezán
15 dkg sóska
1 dl tejszín
édesítő
fekete szezámmag
A halat besózzuk, borsozzuk és félre tesszük. A parmezánt 2 részre osztjuk és sütőpapírra halmozzuk egymástól távol, mert sütés közben elterül. Tepsire helyezzük és 180 fokos sütőben enyhén barnulásig sütjük. kb. 10 perc. Kivesszük és hagyjuk hűlni. A sóskát ( nálam fagyasztott ) felmelegítjük hozzáadjuk a tejszínt és ízlés szerint az ízesítőt. Mivel savanykás íze van vigyázni kell vele a hal mellé lágyítsuk az ízét. Bátran használjuk az édesítőszert én nyírfacukrot használtam. A vajat felmelegítjük és a hal filét a bőrös felével helyezzük először a sütőre. Mikor kezd pirulni pár percre óvatosan fordítsuk meg a halat és süssük a másik felét is. Tálaljunk! Hal köré vagy mellé sóska, erre szórjunk szezámmagot, majd helyezzük mellé a parmesan ropogóst.