Citromos-mák sajttorta

2020.04.12

Hozzávalók: 

Kapcsos Tortaforma 17 cm-es 

17 dkg cukor mentes keksz

7 dkg vaj

sajtkrémhez:

50 dkg marscapone

édesítőszer ízlés szerint

4 db tojás 

2 dl tejfől

vanília kivonat 1 kiskanállal

1  kezelt citrom reszelt héja

1 csipet só

5 dkg darált mák

tálalásnál: darált mák, gyümölcsök 

A kekszet összetörjük vagy késes darálóban összevágjuk és az olvasztott vajjal összekeverjük. A torta forma aljába nyomkodjuk letakarjuk fóliával, majd betesszük a sütőbe és 180 fokon egy 10 percig elősütjük közben elkészítjük a krémet. A marscaponéhoz hozzákeverjük a tojásokat egyesével , majd hozzáadjuk a tejfölt és a többi hozzávalót. Ízesítsük úgy, ahogy nekünk megfelel . A sütőből kivesszük az alapról levesszük a fóliát, majd a krémet ráöntjük. Mehet vissza a sütőbe 45-50 percre úgy, hogy a tortaformát egy vízzel megtöltött tepsibe helyezzük és így együtt tesszük vissza a sütőbe. A teteje szépen elkezd majd barnulni, ha nem egyforma forgathatjuk a sütőben, hogy mindenhol legyen színe. Tűpróbát végzünk ha még ragacsos süssük mér pár percet. Nem kell félni, hogy kicsit "rezgős" amikor kivesszük . Hagyjuk kicsit kihűlni, majd helyezzük hűtőbe 4-5 órára legalább. Ezután vegyük le a tortakarikát az oldaláról és díszítsük mákkal és gyümölcsökkel.