Cseresznyés clafoutis

2022.07.02

Hozzávalók:

150g nyírfacukor  kcal: 360, ch: 150, f: 0

225 g magozott cseresznye  kcal: 142, ch: 258, F: 15

2 tojás kcal: 149, ch: 1 , zs: 10, F: 15

2 tojássárgája kcal: 116, ch: 0, zs: 10, F: 5 

200 ml tejszín kcal: 604, zs: 60, ch: 6, F: 5

45 g teljes kiőrlésű liszt kcal: 152, zs: 1, ch: 27, F: 5

1/2 zacskó sütőpor

opció: porcukor tálalásnál, cukor és mindenmentes citromos-lime fagyi

6 db vékonyan kivajazott finoman lisztezett sütőtálka

50 g cukrot 2 evőkanál vízzel főzzünk fel, adjuk hozzá a magozott cseresznyét, majd picit forraljuk, hogy a cseresznye kicsit párolódjon. Tegyük félre hűlni. A maradék cukrot a tojásokkal és a sárgákkal keverjük habosra, majd adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a tejszínt.    Hagyjuk pihenni. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A formákba kanalazzunk cseresznyét, majd a tésztát osszuk el 6 felé. Tegyük a sütőbe és süssük készre kb. 25 perc alatt.

1 adag kcal: 253,  ch: 74,   zsír: 14,  F: 8

+ porcukor és fagyi