Cseresznyés lepény by Náray

2021.07.11

Hozzávalók: 

80 dkg cseresznye magozva

8 dkg cukor

20 dkg liszt

1 cs. só

1 tk. vanília kivonat

3 tojás

60 g vaj

90 ml tejszín

250 ml tej

A forma kikenéséhez:

2 ek. zsemlemorzsa, diónyi vaj

a tetejére 2 ek. cukor

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és 50 g cukorral megszórjuk, hagyjuk állni 30-35 percig. A lisztet a maradék cukorral, sóval és a vanília kivonattal összekeverjük. Adjuk hozzá a tojásokat, majd habverővel keverjük simává . Adagoljuk hozzá a tejszínt és a tejet és keverjük ezekkel is simára. Egy 28 cm-es kerek vagy ennek megfelelő téglalap alakú tepsit vajazzunk ki és szórjuk rá a zsemlemorzsát. Szórjuk rá a cseresznyét, majd öntsük rá a tésztát és 190 fokon süssük meg. Amikor megsült még forrón szórjuk meg cukorral.

Eredeti recept: Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban