Cseresznyés lepény by Náray
Hozzávalók:
80 dkg cseresznye magozva
8 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs. só
1 tk. vanília kivonat
3 tojás
60 g vaj
90 ml tejszín
250 ml tej
A forma kikenéséhez:
2 ek. zsemlemorzsa, diónyi vaj
a tetejére 2 ek. cukor
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és 50 g cukorral megszórjuk, hagyjuk állni 30-35 percig. A lisztet a maradék cukorral, sóval és a vanília kivonattal összekeverjük. Adjuk hozzá a tojásokat, majd habverővel keverjük simává . Adagoljuk hozzá a tejszínt és a tejet és keverjük ezekkel is simára. Egy 28 cm-es kerek vagy ennek megfelelő téglalap alakú tepsit vajazzunk ki és szórjuk rá a zsemlemorzsát. Szórjuk rá a cseresznyét, majd öntsük rá a tésztát és 190 fokon süssük meg. Amikor megsült még forrón szórjuk meg cukorral.
Eredeti recept: Náray Tamás: Utolsó reggeli Párizsban