Cseresznyés morzsasüti

2019.06.26

Hozzávalók:

50 dkg magozott cseresznye vagy meggy 

1 cs. vaníliás cukor

1 ek. fahéj

10 dkg liszt (teljes kiőrlésű)

20 dkg porcukor (nyírfacukor)

8 dkg durvára őrölt mogyoró

15 dkg olvasztott vaj

4 tojás fehérje

2 ek. cukor ( nyírfa)

A lisztet a 20 dkg cukorral, mogyoróval és az olvasztott vajjal összedolgozzuk, nem kell nagyon gyúrni, morzsalékos állagú legyen. Kivajazunk egy hőálló tálat és a morzsát elegyengetjük rajta. Rászórjuk a cseresznyét vagy meggyet megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.

A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és amikor kihűlt a süti a tetejére halmozzuk. Díszíthetjük mentával vagy cseresznyével .