Cseresznyés pite
Hozzávalók:
40 - 50 dkg kimagozott cseresznye
30 dkg liszt
1 cs. só
13 dkg cukor
2 ek. vaníliás cukor
1 kezeletlen citrom héja reszelve és leve
1 cs. sütőpor
3 db tojás
1 dl napraforgó olaj
4 dl tej
1 ek. vaj tepsi kikenéséhez
5 kg barna vagy fehér cukor tepsi aljára
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot ezzel is habosítjuk. Hozzáöntjük az olajat és a tejet, majd ezzel is elkeverjük fokozatosan hozzákanalazzuk a lisztes keveréket és lassú fokozaton keverjük. Mehet bele az olaj a citrom leve és héja. Kicsit sűrűbb, de folyékony masszát kapunk. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk és megszórjuk 2 ek. liszttel , amit a tepsi aljára és oldalára is elrázogatunk, hogy mindenhova jusson. A lényeg, hogy ne ragadjon majd le a süti. Amennyiben még szükséges szórhatunk bele lisztet. 5 dkg barna vagy fehér cukrot elszórjuk a tepsi alján erre szépen elosztjuk a cseresznyét és erre szépen egyenletesen ráöntjük a tésztát. 180 fokos sütőben 30 - 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült- e a közepe. Amennyiben még nem, de a teteje nagyon barnul nyugodtan fedjük le egy kis alufóliával és úgy süssük tovább. Amikor átsült vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel.