Csirkemell bulgur salátával

2020.09.22

Hozzávalók:

500 g csirkemell

só, bors

200 g bulgur

1 pritamin paprika

1 kisebb padlizsán

1 kis fej saláta

1 kis gerezd fokhagyma

A csirkemellet csíkokra vágjuk sózzuk, borsozzuk és felhúzzuk egy nyársra. Grillen megsütjük. A bulgurt dupla mennyiségű vízben megfőzzük ízesítjük sóval, borssal. A padlizsánt meghámozzuk és kockára vágjuk a paprikát is felszeleteljük , kevés olíva olajon átsütjük őket, amíg megpuhulnak. 1 gerezd fokhagymát felszeletelünk és mielőtt kész, hozzáadjuk ezzel együtt készre sütjük. A bulgurt lecsepegtetjük hozzákeverjük a sült padlizsánt és paprikát, majd szeletelünk bele salátát. A csirke mellé kínáljuk köretnek! Egy kis Tzatziki -val még tovább "bolondíthatjuk" !!