Csirkés gombás pite

2018.06.10

Hozzávalók: 

25 dkg liszt nálam teljes kiőrlésű, de ha valaki nem szereti 100% ban bátran felezze vagy használjon más lisztet

5 dkg búzaliszt

18 dkg hideg vaj

1 tk. só és 1 kiskanál cukor nálam nyírfacukor

Töltelék:

1 csirkemell

1 kápia paprika

2 db újhagyma

3 db gomba

10 dkg reszelt sajt

Feltét:

2 dl főző tejszín

2dl tej

2 tojás

A tésztát összegyúrom és fokozatosan lassan adagoltok hozzá jéghideg vizet vigyázva, hogy ne legyen túl ragadós. Amikor tészta állagú lesz betesszük a hűtőbe 1 órára. Gyorsan kell vele dolgozni, mert ahogy a vaj megolvad egyre ragadósabb lesz. Amíg hűl elkészítettem a tölteléket. Itt bátran használhatunk bármit, ami a konyhában megtalálható. Én a  csirkemellet felkockáztam és 2 szál újhagymán kevés olíva olajon megpároltam. Sóztam, borsóztam , majd hozzátettem az előzőleg megtisztított felvágott gombát és paprikát. A gomba levet enged ezt célszerű leszűrni vagy elfőzni. 

Amikor a tészta lehűlt kivettem a hűtőből és gyors mozdulatokkal belelapítottam a pite formába. 180 fokon elősütöttem ez kb. 10 perc. Kivettem a sütőből és a megpárolt tölteléket rákanalaztam a tésztára. A feltét hozzávalóit összekevertem sóval ízesítettem és ráöntöttem a pitére. Friss metélőhagymát és petrezselymet szórtam a tetejére és 180 fokon 35 percig sütöttem.