Csokis körtés süti

Hozzávalók:

3 db körte

1 dl fehérbor

1 dl víz

fahéj

8 dkg vaj

1 tojás

25 dkg cukor

1/2 citrom reszelt héja

25 dkg liszt

4 dkg kakaó

1/4 l tej

1 csomag sütőpor

4-5 szem natúr mandula


A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, majd a a magházakat is kivágjuk belőlük. Egy edénybe öntjük az 1 dl vizet és 1 dl fehérbort, beleteszünk fahéjat 1 evőkanálnyit és 1 evőkanál cukrot, majd felmelegítjük. Amikor gyöngyözik beletesszük a körtéket és fedő alatt addig pároljuk, amíg félig puha lesz. Nem kell nagyon megpuhítani csak ne legyen kemény. A tésztát elkészítjük. A tojást a cukorral és a vajjal habosra keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport valamint a citromhéjat. Felöntjük a tejjel és szép simára keverjük a tésztát. Egy sütőpapírral bélelt 23 cm-es kapcsos tortaformába öntjük a tésztát ás a tetejére helyezzük a körtéket. A körték közé natúr mandulát helyezünk díszítésnek.  180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e? Amikor már nem ragad a közepe akkor készen van. Kivesszük a sütőből és hagyjuk hűlni.