Csokoládéfagylalt

2019.08.08

Hozzávalók:

5 dl zsíros tejszín

2,5 dkg kakaópor (cukrozatlan)

2,5 dl tej

13 dkg étcsoki aprítva

14 dkg cukor

csipet só

5 tojás sárgája

Melegítsük fel egy lábasban a tejszín felét és keverjük bele a kakaóport! Nehezen oldódok el a kakaó, de folyamatos kevergetés mellett végül feloldódik. Forraljuk fel hagyjuk 30 másodpercig gyöngyözni, majd vegyük le a melegről. Keverjük bele a csokit és keverjük, míg szépen elolvad benne. Öntsük hozzá a tejszín másik felét. 

A tejet egy másik edényben a cukorral melegítsük fel. A tojássárgájákat keverjük el, majd fokozatosan öntsük a cukros tejhez. Keverjük el, majd öntsük az egészet a csokis tejszínbe. Lassan kezdjük felforralni, amíg szépen besűrűsödik. Adjuk hozzá a sót, majd tegyük félre hűlni. Pár órára a hűtőbe is betehetjük. Amennyiben fagyi gépünk van  öntsük a kihűlt keveréket a tartályba és fagyasszuk ki a fagyit!