Csöröge újragondolva

2022.01.13

Hozzávalók:

45 dkg liszt

1 csipet só

1 kezeletlen citrom reszelt héja

2 dl tejföl

3 db tojás

3 dkg olvasztott vaj

Az átszitált lisztet összekeverjük a többi hozzávalóval és alaposan összedolgozzuk. Frissen tartó fóliába csomagolva 30 percet pihentetjük. A tésztából 15-16 g-os golyókat kimérünk, majd formázzuk. Lásd videó a facebook oldalamon!!! A golyót alaposan lisztezett felületen kb. 15 cm átmérőjű vékony körré nyújtjuk, majd a közepére illesztünk egy fakanalat ( nyelét) és a tésztát elkezdjük forgatni a fakanál nyele körül, úgy, hogy szépen rendezgetjük közben. Kiemeljük a fakanalat így egy rózsára emlékeztető alakzatot kapunk. Közepesen forró olajban kisütjük, majd porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk!