Cukkinis pulykafasírt

2018.06.09

Hozzávalók:

50 dkg darált pulyka hús

2 tojás

2 evőkanál zabpehely

só, bors, fokhagyma, piros paprika

1/2 cukkini

Sütéshez: olaj

Forgatáshoz: 

szezám mag, búzakorpa

A darát húst megmostam egy szitában és alaposan lecsepegtettem. Hozzákevertem a tojásokat és a fűszereket, majd a megtisztított, lereszelt cukkinit. Kóstoljuk meg és addig adagoljuk a fűszereket, amíg azt érezzük, hogy kellemes finom az íze. A sóval vigyázzunk óvatosan adagoljuk. Hagyjuk 10-15 percig állni, amíg a zabpehely megszívja magát. Addig melegítsük fel az olajat 160 fokra .  Amikor elég meleg az olaj formázzunk golyókat a masszából, gyors mozdulatokkal forgassuk meg a szezám mag és búzakorpa keverékébe és tegyünk az olajba. Picit lágyabb a massza, de ettől lesz a fasírt puha. Süssük, amíg szép barna lesz , majd szedjük ki egy papírtörlőre, ami felszívja a felesleges olajat. Tálaljuk friss salátával, nálam most mikrozöld saláta készült.