Cukkinis pulykafasírt
Hozzávalók:
50 dkg darált pulyka hús
2 tojás
2 evőkanál zabpehely
só, bors, fokhagyma, piros paprika
1/2 cukkini
Sütéshez: olaj
Forgatáshoz:
szezám mag, búzakorpa
A darát húst megmostam egy szitában és alaposan lecsepegtettem. Hozzákevertem a tojásokat és a fűszereket, majd a megtisztított, lereszelt cukkinit. Kóstoljuk meg és addig adagoljuk a fűszereket, amíg azt érezzük, hogy kellemes finom az íze. A sóval vigyázzunk óvatosan adagoljuk. Hagyjuk 10-15 percig állni, amíg a zabpehely megszívja magát. Addig melegítsük fel az olajat 160 fokra . Amikor elég meleg az olaj formázzunk golyókat a masszából, gyors mozdulatokkal forgassuk meg a szezám mag és búzakorpa keverékébe és tegyünk az olajba. Picit lágyabb a massza, de ettől lesz a fasírt puha. Süssük, amíg szép barna lesz , majd szedjük ki egy papírtörlőre, ami felszívja a felesleges olajat. Tálaljuk friss salátával, nálam most mikrozöld saláta készült.