Diós-mákos keksz zserbó

2022.11.20

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz

10 dkg porcukor

15 dkg puha vaj

szükséges tej 1 - 2 dl

Töltelék:

15 dkg dió és mák darálva

20 dkg baracklekvár

Tetejére: étcsoki 15 dkg + 5 dkg vaj

A darált kekszet a porcukorral és a vajjal összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. 2 felé osztjuk a tésztát. Egy sütőpapírt méretre vágunk 25 x 30 cm és a tésztát erre kinyújtjuk. A széleit levághatjuk és hozzátoldhatjuk ahol hiányzik. A diót 10 dkg lekvárral összekeverjük ( itt számít a lekvár keménysége, ha folyósabb elég lehet kevesebb is, ezért fokozatosan adjuk a dióhoz) jól kenhető állagot kapjunk. A kinyújtott tésztát megkenjük a töltelékkel és a sütőpapírral szorosan feltekerjük. A másik tésztát is így készítjük el csak abba mákos tölteléket készítünk. Mindkettőt betesszük a hűtőbe 2-3 órára. Amikor eléggé megdermedt a csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a tekercseket. Amikor megköt a csoki szeletelhetjük.