Egérke

Hozzávalók:

1 banán

15 dkg sült sütőtök

1 tojás

2 dl natúr joghurt vagy kefír

1 ek. cukor

1 ek. vaníliás cukor

15 dkg liszt

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 - 2 kiskanál citromlé

fahéj

a sütéshez olaj 

a tálaláshoz porcukros fahéj

A banánt és a sült tököt villával összetörjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Kicsit folyósabb masszát kapunk. Kicsit hagyjuk állni, míg az olaj felmelegszik. Nem szabad nagyon forró olajban sütni ! Evőkanál segítségével kanalazzunk a masszából és kiskanál segítségével gyors mozdulattal "kaparjuk" az olajba. Szépen feljön az olaj tetejére. Mindkét oldalát megsütjük, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük az olajtól. Fahéjas porcukorral tálaljuk.