Egérke
Hozzávalók:
1 banán
15 dkg sült sütőtök
1 tojás
2 dl natúr joghurt vagy kefír
1 ek. cukor
1 ek. vaníliás cukor
15 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 - 2 kiskanál citromlé
fahéj
a sütéshez olaj
a tálaláshoz porcukros fahéj
A banánt és a sült tököt villával összetörjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Kicsit folyósabb masszát kapunk. Kicsit hagyjuk állni, míg az olaj felmelegszik. Nem szabad nagyon forró olajban sütni ! Evőkanál segítségével kanalazzunk a masszából és kiskanál segítségével gyors mozdulattal "kaparjuk" az olajba. Szépen feljön az olaj tetejére. Mindkét oldalát megsütjük, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük az olajtól. Fahéjas porcukorral tálaljuk.
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000440-69c6b6ac1b/DSC_4694.jpg?ph=450a3dcf0b)
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000441-2d7972e740/DSC_4695.jpg?ph=450a3dcf0b)