Egyszerű paradicsomos bruschetta

2018.04.25

Ami kell hozzá: 

friss kenyér ( én jelen esetben rozsos bagettet vettem)

4 db paradicsom ( minél zamatosabb)

3 gerezd fokhagyma

só, bors

1 nagy marék bazsalikom , legjobb a friss, de ha nincs a szárított is jó

1 evőkanál olíva olaj

A paradicsomot megmostam félbe vágtam, kivágtam a csumáját , majd felkockáztam. Az olíva olajon lassan melegíteni kezdem a paradicsomkockákat, közben gyorsan hozzádobálom a többi hozzávalót. A fokhagymát, amit apróra vágtam, a bazsalikomot, sót és borsot.

Nagyobb lángon kicsit összefőzzük. Nem kell sokáig csak addig , amíg a paradicsom kicsit "megrogy". A kenyeret felszeleteltem és mindkét oldalát picit megpirítottam. A paradicsomot ráhalmozzuk a kenyérre és már fogyasztható is. Ez az alap, ezt nagyon sok féle módon lehet még variálni.