Eper mousse

2020.04.30

Hozzávalók:

23 dkg eper

20 dkg fehér csoki

2 dl tejszín + 3 evőkanál

5 g étkezési keményítő

 3 db lapzselatin

Az epret megmossuk és kiszedjük a csumáját. Turmix géppel pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne legyenek benne. A lapzselatint hideg vízbe helyezzük, hogy feloldódjon. Közben a keményítőhöz hozzákanalazzuk a 3 evőkanál habtejszínt és csomómentesen elkeverjük. Az eper pürét lassan melegíteni kezdjük egy lábasban ( nem szabad forralni ) és a keményítővel elkevert tejszínt hozzáöntjük, majd a csokit is beletesszük és felolvasztjuk folyamatosan kevergetve. NEM szabad túl forróra melegíteni. Amikor a csoki felolvadt a vízbe áztatott zselatint kinyomkodjuk gyors mozdulatokkal belekeverjük . A 2 dl tejszínhabot kemény habbá verjük ( ha nem cukros a hab, akkor ízlés szerint adunk hozzá cukrot ) és apránként összekeverjük az epres  folyadékkal. Ekkor már nem melegítjük, a habot kanalanként adjuk hozzá és keverjük el. A mousse-t poharakba töltjük és 1-2 órára hűtőbe helyezzük.