Epres habkönnyű torta

2018.05.06

Hozzávalók:


30 - 36 db  bapiskóta

80 dkg eper

15 dkg porcukor

1 citrom leve

eperszörp kb. 2 dl

6 zselatin lap vagy 3 evőkanál étkezési zselatin

5 dl tejszínhab

torta forma

30 dkg epret ( a szebb szemeket) félre tettem a többit apróra kockáztam, hozzáadtam a cukrot és a citrom levét, majd félre tettem 20 percre. Közben elkészítettem a babapiskótákat. 

A babapiskóták alját egyenesre vágtam, majd eperszörpös vízben gyorsan megforgattam , hogy ne szívja túl magát és kirakosgattam vele a tortaformámat. 

A tejszínt felvertem kemény habbá ( én hulalát használok, ahhoz már nem kell cukrot adni) . A zselatint ( étkezési zselatint 3 evőkanál) 1 dl vízben elkevertem, majd lassan felmelegítettem, míg átlátszó lesz, nem szabad felforralni!! Az epret gyorsan villával összetörtem és 1 kanállal a zselatinhoz kevertem, majd az egészet összeöntöttem. A felvert tejszínhez kevertem az egészet és gyorsan összeforgattam. A krémet belekanalaztam a formába és 1 éjszakára hűtőbe tettem. Másnap a félretett epreket felszeleteltem és díszítettem vele a tortát!!

Könnyű, habos , friss!!!