Epres muffin

2018.05.02

Hozzávalók:

15 dkg puha vaj

15 dkg cukor ( nyírfacukor)

2 tojás

1 kiskanál vanília aroma ( vagy 1 zacskó vaníliás cukor)

15 dkg liszt

1 kis zacskó sütőpor

1 citrom

4 evőkanál tej

megsült muffinba 6 db egész eper kisebb szemek

Habos krém:

1 kis doboz tejszínhab ( ha cukros nem kell már hozzáadni több cukrot)

2 kanál cukor (nyírfacukor)

5-6 szem eper összetörve

2 csepp ételszínezék ( természetes ételfestéket használok)

Robotgéppel összekeverem a vajat a cukorral, a vaníliával , majd lassú fokozatra kapcsolva egyesével hozzáadom a tojásokat, a lisztben elkevert sütőport, lazítom a tejjel és a citrom levével. Egy muffin formát kibélelek kis papír kosárkákkal és ebbe kanalazzuk a tésztát vagy fagyis kanállal adagoljuk. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Ez kb. 20-30 perc. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd mielőtt díszítjük hagyjuk jól kihűlni, különben a krém lefolyik róla. Ez esetben egy egyszerű habos krém készült. A tejszínhabot robotgéppel felvertem és cukorral ízesítettem. Az összetört epret hozzákevertem és 2 csepp ételszínezékkel kicsit élénkebb pirosra színeztem. 

Amikor kihűlt a muffin a közepéből kiemelek egy kis darabot kiskanállal és beleteszek 1 szem epret. Erre jöhet a hab!!