Epres túró torta

2018.06.02

Hozzávalók:

piskótához: 4 db tojás, 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 4 evőkanál nyírfacukor, 1/2 zacskó sütőpor, 2 evőkanál cukrozatlan kakaó

krémhez: 25 dkg túró, 25 dkg marscapone, 3,5 dl tejszínhab, 1 kanál citrom lé, nyírfacukor por alakú ízlés szerint eper illetve különböző gyümölcsök  ehető virágok a díszítéshez valamint csoki ízű menta levél

tetejére: olvasztott csoki kb 20 dkg

A torta alapja egy kakaós piskóta. A 4 tojást külön választottam a sárgáját a cukorral fehéredésig kevertem, majd fokozatosan hozzákevertem a lisztet a sütőport és a kakaót. A tojás fehérjéket kemény habbá vertem és apránként hozzákevertem a lisztes sárgákhoz vigyázva, hogy kevésbé törjön össze a hab. Egy kör alakú 23 cm-es tortaformát kikentem vajjal és megszórtam liszttel ebbe beleöntöttem e tésztát és 180 fokon megsütöttem. Amikor megsült (fogpiszkálóval szoktam ellenőrizni, amikor már nem ragad rá a tészta akkor jó) kivettem és jól kihűtöttem. 

A krémhez a tejszínhabot keményre felvertem  a túrót villával alaposan összetörtem, majd hozzákevertem a marscapone sajtot. Hozzáadtam a citrom levet a cukrot és a felvert tejszínhabhoz kevertem. 

Amikor kihűlt a piskóta rajta hagyom a torta karikát, majd az epreket szépen felszeletelem és körbe díszítem vele a karika mentén. A közepébe belesimítottam a krémet és egy éjszakára hűtőbe tettem.  

Másnap a torta karika mellet lassan körbevágtam és levettem róla a karikát. Gőz felett felolvasztott csokit kentem a tetejére és 1 órára újra a hűtőbe tettem. A legvégén, amikor megkötött a csoki a gyümölcsökkel feldíszítettem. Érdekességnek csoki ízű menta levelet helyeztem rá.