Epres - túrós fonott

2022.05.14

Hozzávalók:

20 dkg kókuszliszt

2 db tojás

10 dkg vaj

10 dkg cukor

150 - 200 ml langyos tej

1 cs. szárított élesztő

citromhéj ( kezeletlen )

1 db tojás a lekenéshez

Krém:

25 dkg ricotta

10 dkg porcukor

1 - 2 ek. citromlé 

50 ml tej

15 dkg eper

A tészta hozzávalóit keverőgépben összedolgozzuk. A tejet fokozatosan tegyük hozzá, csak annyit, hogy ne legyen folyós a tészta. Amikor szépen összeáll a tészta letakarjuk és hagyjuk kelni. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót a porcukorral, tejjel és a citromlével ízlésünk szerint bekeverjük. Az epret megmossuk és felkockázzuk. 

A tésztát 30 g -os gombócokra osztjuk úgy, hogy 3 db legyen egy adagban. Ebből lesz a fonat. Minden gombócot 30 cm-re sodrunk, majd hármasával összefonjuk és egy kört hajlítunk belőle a két végét összecsípjük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Amikor elkészült mind a közepébe kanalazzuk a túrós tölteléket, majd ráhalmozzunk a feldarabolt eperből. Felvert tojással megkenjük a tésztát és 170 fokon 25 - 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.