Epres - túrós fonott
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200001366-1873618737/DSC08301.jpg?ph=450a3dcf0b)
Hozzávalók:
20 dkg kókuszliszt
2 db tojás
10 dkg vaj
10 dkg cukor
150 - 200 ml langyos tej
1 cs. szárított élesztő
citromhéj ( kezeletlen )
1 db tojás a lekenéshez
Krém:
25 dkg ricotta
10 dkg porcukor
1 - 2 ek. citromlé
50 ml tej
15 dkg eper
A tészta hozzávalóit keverőgépben összedolgozzuk. A tejet fokozatosan tegyük hozzá, csak annyit, hogy ne legyen folyós a tészta. Amikor szépen összeáll a tészta letakarjuk és hagyjuk kelni. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót a porcukorral, tejjel és a citromlével ízlésünk szerint bekeverjük. Az epret megmossuk és felkockázzuk.
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200001365-318da318dc/280532571_343404194526247_4823996911136232092_n.jpg?ph=450a3dcf0b)
A tésztát 30 g -os gombócokra osztjuk úgy, hogy 3 db legyen egy adagban. Ebből lesz a fonat. Minden gombócot 30 cm-re sodrunk, majd hármasával összefonjuk és egy kört hajlítunk belőle a két végét összecsípjük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Amikor elkészült mind a közepébe kanalazzuk a túrós tölteléket, majd ráhalmozzunk a feldarabolt eperből. Felvert tojással megkenjük a tésztát és 170 fokon 25 - 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200001367-5716b57181/280521576_1441775279589595_2628887946891931474_n.jpg?ph=450a3dcf0b)
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200001368-29aaf29ab1/280464082_1218760088889682_3243608995698199753_n.jpg?ph=450a3dcf0b)
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200001369-d21d5d21d7/DSC08294-51.jpg?ph=450a3dcf0b)
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200001370-4549e4549f/DSC08300.jpg?ph=450a3dcf0b)