Eszterházy-szelet
Hozzávalók:
2 dl tej
25 dkg liszt
2 tk. szódabikarbóna
1 csomag sütőpor
2 db tojás
15 dkg darált dió
1 dl natúr joghurt
30 dkg cukor
20 dkg vaj / margarin
A díszítéshez:
20 dkg fehér csoki
5 dkg étcsoki
A tejet, a vajat/margarint és a cukrot vízgőz felett összemelegítjük. Figyeljünk ne legyen 40 C foknál melegebb a keverék. Hozzákeverjük a joghurtot és a tojásokat, majd összekeverjük a száraz hozzávalókat. Egy 20 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a kicsit sűrűbb masszatésztát beleöntjük. 180 fokos sütőben 25 - 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Amikor kész kivesszük, rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni. Vízgőz felett külön-külön tálban megolvasztjuk a csokikat. A fehércsokit rákenjük a süti tetejére, majd az étcsokit eldobható habzsákba tesszük, picit nyílást vágunk rajta és a süti hosszabbik oldalával párhuzamosan csíkokat húzunk a fehér csokin. A végén egy fogpiszkáló segítségével fentről lefelé elhúzzuk a sötétebb csokit így kialakítjuk a jellegzetes díszítést.
Amikor a csoki megköt a sütit felszeleteljük.