Feta sajtos spárga

2018.05.15

Hozzávalók:

1 csomag zöld spárga

1 kis csomag feta sajt

1 kört

1 evőkanál olíva olaj

só, bors, balzsamecet

A spárgát megmostam és zöldséghámozóval az alsószár részeit szépen lehámoztam. Amennyiben kicsit keménynek érezzük alul, fás, akkor az aljából vágjunk le 1 cm-t. Vigyázzunk a pucolásbál, mert ha nagyon lehámozzuk, akkor nem marad belőle. El kell találni azt a határt, ahol már nem lesz szálas, kemény rész. Amikor megpucoltuk, akkor egy serpenyőben picit felmelegítettem az olajat és rádobtam a spárgát. 1/2 dl vizet öntöttem rá és lefedtem. Közepes hőfokom elkezdtem párolni. Közben a körtét megmostam és kis kockákra vágtam, majd a fetát is felkockáztam. A spárgát sóval, borssal ízesítettem és addig pároltam, mikor már a villát bele tudtam szúrni, de még roppanós. Gyorsan mehet rá a körte és a feta majd egy kis kanál balzsam ecet. (ez akár elhagyható). Fedő alatt hagytam még kicsit párolódni, de már nem melegítettem. Kész!! Könnyű és nagyon finom!!