Füstölt sajtos omlós csirkecomb

2018.04.24

Hozzávalók:

4 filézett csirkecomb

só, bors, csirke fűszerkeverék

1 dl olíva olaj

1 dl víz

15 dkg füstölt sajt ( karaván)

5 dkg sajt ( trapista )

3 dl tejfől

1 kis csomag Fagyasztott wok vagy kínai zöldségkeverék

A csirkecombokat megmossuk és a felesleges hártyákat, zsír részeket levágjuk róla. Sózzuk, borsozzuk és a csirkefűszerrel is megszórjuk. Egy hőálló tálba helyezzük, alá öntjük az olajat és a vizet. Lefedjük és mehet a sütőbe! 180 fokon addig pároljuk, amíg finom, omlós puha lesz. Ez kb. 40-50 perc.

Addig a sajtokat lereszeljük és a tejföllel alaposan összekeverjük. 

A zöldségkeveréket egy serpenyőbe öntjük és felolvasztjuk, majd sózzuk, roppanósra pároljuk. 

Amikor a hús puha levesszük a fedőt, rákenjük a sajtos tejfölt és visszahelyezzük a sütőbe , amíg ráolvad.

Tálaljuk! Ez tipikusan az az étel, ami nem szép, de nagyon finom!!