Garda-tavi élmények

2018.07.11

Nem hiába mondta Goethe a Garda tóról, hogy a természet csodája! Mikor először jártam ott rögtön beleszerettem, amikor az autópályáról legurulva végig autóztunk a tó mellett. Az idén kisebb meglepetéssel szolgát a GPS és olyan szűk utcákkal teli dombon keresztül vitt, hogy igen csak izgultunk a kerékpárszállítós autónk vajon betud-e fordulni?? Aztán sikeresen megoldottuk a helyzetet, de nem mondom, hogy nem volt izgalommal teli az érkezésünk! Az utazás autóval nem mondható túl gyorsak, sok az útlezárás és elterelés, de amikor az ember megpillantja a tavat, hihetetlen érzés keríti hatalmába. A napfény vidáman játszott a kristálytiszta víz tükrén és utunkat hangulatos Olasz városkák, égbe nyúló leánderek, ciprusok, árnyas pálmaligetek és megcsodálni illetve megmászni való sziklák keresztezték. 

Az Olasz reggelekben és délutánokban a legjobb dolog a kávé! Mindegy hol kéri az ember , mindenhol finom, erős presszót kap! Persze kihagyhatatlan a pizza a különböző házi tészta és a sokféle saláta és persze ha valaki szereti, a rengeteg tengeri herkentyű. 

 Én személy szerint nagyon szeretem a mozzarella sajtot és ha Olaszországban járok nem hagyom ki, mert ott a Buffalo mozzarella nagyon különleges dolog , friss bivalytejből készül ! A bivalytejben nincs karotin ezért a színe tiszta fehér! Gyakran nevezik a "mediterrán konyha királynőjének" !! Aki esetleg nem próbálta még, annak mindenképpen ajánlom. Itthon is beszerezhető már nagyobb élelmiszer üzletekben, de az eredetit mindenképp Olaszországban kell megízlelni. 

Fantasztikus 5 napot töltöttünk itt, szinte bármerre elindulunk belebotlunk csodás kis , városkákba, kedves vendégszerető emberekbe. A tó vize kristálytiszta a hangulata szinte leírhatatlan. 

Malcesine városkában voltunk és onnan kirándultunk. A tóparti kerékpározás , majd bolyongás a kis városka központjában csodás dolog, A friss levegő, mely a tó felől szellővel érkezik és a hegyek tisztára szűrik több , mint kellemes. A harapni való levegő fogalma valahol itt születhetett.  Az eredeti, középkori hangulatában hagyott városban elrejtve, sikátorokon át, parányi parkokat fedezhetünk fel, ahol a régies jelleget felváltja a modern, fazonra nyírt pálmafák és katonás rendben ültetett virágok látványa. Eltévedni nem lehet, minden út a tópartra vezet vissza. És persze étterem , kávézó és fagyizó váltják egymást. 


A gyerekek és persze a felnőttek örömére a fagyi az IGAZI OLASZ fagyi, ami szinte mindenhol kézműves és olyan választék és ízek vannak, amit még sosem kóstoltam. Ilyen például a makadámdió vagy kesu dió fagyi... a többiről nem is beszélve. 

fotó: index
fotó: index

Sok szeretettel ajánlom Mindenkinek, hogy egyszer vegye célba és utazzon el a Garda -tóhoz!! :)