Gyömbéres karfiolkrém

2018.03.03

Hozzávalók:

1 fej karfiol

színes karfiol válogatás

 2 evőkanál olíva olaj

1 szál újhagyma

2-3  gramm gyömbér

200 ml főzőtejszín

só, bors, petrezselyem

A karfiolt megtisztítottam , megmostam rózsáira szedtem, átmostam. Egy lábasba az olajon megpárolom a karikákra vágott hagymát. Hozzáadom a karfiolt és felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózom, borsozom és puhára párolom. Közben egy másik edényben a színes karfiolt félpuhára pároltam. Amikor a levesnek való karfiol megpuhult hozzáadom a gyömbért, amit megpucoltam és felaprítottam. Érdemes lassan adagolna, ha valaki nem ismeri még a gyömbért, mert erőteljes íze a karfiolban hamar "sok" lehet. Adjunk hozzá előbb keveset aztán, fokozatosan adagoljuk. Egy botmixerrel pépesítettem. Folyamatosan kóstoltam és adagoltam a fűszereket. Amikor számomra megfelelő volt az íz, beleöntöttem a tejszínt. Ezzel is összeturmixoltam.   Díszítésnek a színes karfiolt, ehető virágot és petrezselymes használtam.