Gyümölcsös parfé

2020.06.03

Hozzávalók:

18 cm-es kapcsos tortaforma

15 dkg étcsoki

15 dkg natúr kukoricapehely

1 liter hideg habtejszín

41 dkg áfonya, vagy eper, vagy vegyes erdei gyümölcs

10 dkg cukor

tetejére: csoki, gyümölcs

A 15 dkg csokit felolvasztjuk és összekeverjük a kukoricapehellyel. A tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, majd a csokis masszát belesimítjuk és betesszük a fagyasztóba. A tejszínhabot felverjük, a gyümölcsöt leturmixoljuk és szűrőn át passzírozzuk, hogy az apró magok nem maradjanak benne , ezután a cukorral  összekeverjük. Aki édesebben szereti tehet hozzá még cukrot vagy édesítőt is használhatunk cukor helyett. A tejszínhab harmadát hozzákeverjük a gyümölcshöz, majd ennek a keveréknek a felét rásimítjuk a fagyasztóból kivett csokis alapra. A megmaradt habot hozzákeverjük a gyümölcsös krémhez így lesz világosabb a szín, majd ez rákenjük a gyümölcsös részre. Fagyasztóba helyezzük 2-3 órára. Amikor megdermedt gyümölccsel és csokival díszítjük.