Gyümölcsös parfétorta

2018.07.06

Hozzávalók 8-10 szelethez:

2,5 dl tejszín 

2,5 dl tej

9 dkg nyírfacukor

2 db tojás

3 db tojássárgája

1 db vaníliarúd

10 dkg málna ( lehet fagyasztott )

10 dkg barack

A díszítéshez: édes keksz morzsa, menta levelek, gyümölcs

Egy lábasban kevergetve felforraltam a tejet és a tejszínt , majd hozzáadtam a vanília rúd kikapart magjait valamint 4 dkg nyírfacukrot. Forrás után lehúztam a tűzről. A tojásokat és a tojássárgájákat kikevertem habosra a maradék cukorral . Egy lábasba öntöttem és vízgőz felett , folyamatosan kevergetve belecsorgattam a vaníliás tejet. Főztem, kevergettem míg szépen besűrűsödött. Lehúztam a tűzről egy szitán átöntöttem és betettem a hűtőbe. Közben a barackot megpucoltam , apró kockákra vágtam és pürésítettem. A málnát is hasonlóképpen előkészítettem. Kivettem a hűtőből az alap masszát és 3 részre osztottam. Egy szögletes sütőformát kibéleltem folpakkal . A alap massza egyik részéhez a málnát , másik részéhez a barackot kevertem. Az első réteget belesimítottam a formába ( ez a barackos nálam) , majd 1 órára betettem a fagyasztóba. Amikor szépen megkötött rásimítottam a következő málnás réteget és ment a fagyasztóba. Aztán jött a harmadik réteg és újra fagyasztó. Egy éjszakára bent maradt a fagyasztóba. Másnap várni kell pár percet , míg kicsit felenged és kicsusszan a formából, de aztán.... már csak a díszítést kell kibírni.... :)