Habcsók
Habcsókhoz:
120 g tojásfehérje
250 g cukor
150 g cukor
75 g víz
konyhai hőmérő (húsmérő tű)
A tojásfehérjét a 150g cukorral selymes habbá verjük. Közben a 250 g cukrot vízzel 118 fokig főzzük. A robotgépet lelassítjuk közepes fokozatra és a cukorszirupot szép lassan hozzáöntjük a fehérjéhez, majd szoba hőmérsékletig keverjük. Akkor jó, amikor a habverőt kiemelve a hab csúcsot képez. Habzsákba töltjük, kedvünkre színezzük és halmokat készítünk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ebből az adagból kb. 60 db lesz. Résnyire nyitott sütőben 80 fokon 120 percig szárítjuk.
Hiba lehetőség: a cukorszirup barnás lesz, túl melegítettük készítsünk újat. A barna szirupot tovább főzve karamellnek még felhasználható.