Hólabda torta

2018.12.16

Hozzávalók: 

6 db tojás

6 ek. cukor

6 ek. liszt

1 csomag sütőpor

2 ek. cukrozatlan kakaópor

Krém:

 5 dl tej

vanília aroma

20 dkg vaj

20 dkg porcukor

3 ek. liszt

kókuszreszelék

Fenyőfák:

zöld csoki vagy fehér csoki zöld ételszinezékkel

ropi

apró cukorkák

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük. A fehérjéből kemény habot verünk. A cukros sárgájához fokozatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd óvatosan a tojáshabot is. Egy sütőpapírral bélelt kör alakú formában 180 fokon megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tejet a liszttel csomómentesen elkeverjük és lassan elkezdjük melegíteni. Addig melegítjük, amíg szépen besűrűsödik. Folyamatosan kevergetni kell. Amikor sűrű lesz félrehúzzuk és hagyjuk kihűlni. Addig a vajat a cukorral habosra keverjük. Amikor a tejes krém kihűlt fokozatosan összekeverjük a vajas cukorral. A piskótát kettévágjuk és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt megkenjük a krémmel. A tetejét és az oldalát leszórjuk kókusz reszelékkel.  

Fenyőfák:

a csokit felmelegítjük, hogy folyékony állagú legyen. Egy sütőpapírra helyezzük a ropit és a csokit rácsurgatjuk, hogy fenyőfa alakú legyen. Megszórjuk apró cukorkákkal. Betesszük a hűtőbe, amíg megdermed.