Húsvéti sonka
Hozzávalók:
1 kötözött sonka
3-4 szál medvehagyma
1 pritamin paprika
mustár vagy torma krém
szezámmag aki szereti
5 dkg dió nagyobb darabokra vágva
A sonkát megfőzzük és hagyjuk a lében kihűlni. Érdemes előző nap elkészíteni. Amikor teljesen kihűlt a kötöző zsinórokat szépen le lehet róla vágni és lefejteni anélkül, hogy a sonka sérülne. A medvehagymát megmossuk és alaposan leszárítjuk. A paprikát és a medvehagymát késes vágóval apróra vágjuk, majd összekeverjük a dióval és a szezámmaggal. A sonkát vékonyan bekenjük mustárral vagy torma krémmel és megforgatjuk a felvágott hozzávalókban.
Tojással, friss kenyérrel sok sok zöldséggel kínáljuk!
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000635-bcf29bdec0/DSC_8125.jpg?ph=450a3dcf0b)
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000636-5663757630/DSC_8100.jpg?ph=450a3dcf0b)