Joghurtos körte leves

Hozzávalók:

4 db körte + 1 a díszítéshez

1 dl tejszín

1 dl natúr joghurt

4 dl tej

gyömbér, citromhéj ( reszelt szárított)

2 ek. édesítő

1 kk. fahéj

pár szem dió

A 4 db körtét meghámozzuk és kockára vágjuk, úgy, hogy a magházat kivágjuk a közepéről. Egy lábosba beletesszük a felkockázott körtét és ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje. A körtéket puhára főzzük miközben  az 1 cm-es gyömbért és a citromhéjat illetve az édesítőt beletesszük. A gyömbérnek erős íze van, ha valaki nem szereti intenzíven tegyen bele kevesebbet, de el is hagyható. Amikor a körte megpuhult beleöntjük a joghurtot  a tejszínt és a tejet és leturmixoljuk. Fahéjt szórunk bele és elkeverjük benne. 

A megmaradt körtét meghámozzuk és szépen felszeleteljük. Pici vajon 1 ek. édesítőt felolvasztunk és meg a körte szeleteket megsütjük benne, de csak finoman, hogy ne essen szét. A diót is megforgatjuk ebben az olvadt cukorban vagy édesítőben ki, hogy szereti. Tálalásnál dióval és körtével kínáljuk.