Kacsamájkrém alma chutneyval bazsalikomos keksszel

2019.06.01

Hozzávalók:

Alma chutney:

30 dkg alma meghámozva apró kockára vágva

1 fej salotta hagyma kis kockákra vágva

8 dkg barna cukor

1 narancs reszelt héja

1/2 dl száraz vörös bor

1/2 dl víz

A hozzávalókat kis lábasba kb 1 órán keresztül sűrűre főzzük.   Gyakran kell kevergetni, hogy ne égjen le. Amikor elkészült hagyjuk kihűlni. 

Bazsalikomos keksz:

15 dkg liszt

10 levél bazsalikom apróra vágva

3 evőkanál olíva olaj

1/2 csomag sütőpor

annyi víz amennyit felvesz a liszt, hogy gyúrható tészta állagot kapjunk

A hozzávalókból gyúrható tésztát közepesen lágy tésztát állítunk össze. Sütőpapíron kinyújtjuk  és pizza szeletelővel felvágjuk. 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Sütés előtt a tetején pici vízzel bekenjük, szórhatunk rá szezám magot vagy reszelt sajtot.

Májkrém :

50 dkg friss kacsa máj

1 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olíva olaj

1 szál rozmaring

1/2 dl száraz vörös bor

A hagymákat az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott májat. A rozmaringot apróra vágjuk és azt is hozzáadjuk. Megpároljuk, majd turmix gépben vagy konyhai aprítóban jó alaposan kidolgozzuk, krémesre. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hűtőbe tesszük.

Tálaljuk a keksszel és a chutey-val! Tetejére cékla csírát és vörös áfonyát tettem.