Kakaós-vaníliás keksz

2018.04.07

Hozzávalók: 

200 g puha vaj

150 g porcukor

3 kiskanál vanília aroma

330 g liszt ( ebből a fele zabliszt)

100 g étkezési keményítő vagy kukoricakeményítő 

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 tojás

A kakaó nélkül a hozzávalókat egy nagy tálba öntöttem és gyors mozdulatokkal összedolgoztam. A kész puha tésztát elfeleztem és az egyik felébe beledolgoztam a kakaóport. Amennyiben nagyon puhának érezzük tegyük be őket a hűtőbe 10 percre.  2 külön álló Sütőpapírra nyújtottam a tésztát és kiszúró formával elkészítettem a kekszeket. Mint a képen lehet látni kisebb szív alakot szúrtam a nagyobb szívbe és ezeket variáltam. Sütőpapírra tettem és 180 fokos sütőben 15 perc alatt sütöttem. Gyorsan kell vele dolgozni, de ha nagyon megpuhul a hűtőbe kell tenni 10 percre. Jól formázható kekszet kapunk nem púposodik meg és ha betűket nyomunk a tésztába a feliratokat is jól megtartja sütés után is olvasható marad. Érdemes játszani vele.