Karácsonyi linzer
Hozzávalók:
1 kg liszt
50 dkg vaj
2 db tojás
2 csomag sütőpor
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
Citromkrém a töltéshez
A hozzávalókat összedolgozzuk egynemű tésztát kell kapnunk, majd fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőbe helyezzük.
Lisztezett felületen 4 részre vágjuk. Amíg az egyik adaggal dolgozunk addig a többit hűtőben tároljuk. 2-3 mm-re nyújtjuk és különböző formákkal kiszaggatjuk a tésztát. Sütőpapírral borított tepsikben 180 fokos sütőben világosbarnára sütjük. A tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és szaggatjuk. Addig ismételjük, amíg van tésztánk.
Amikor kihűlt a citromkrémmel vagy tetszőleges ízű lekvárral megkenjük és összeragasztjuk.