Karácsonyi linzer
Hozzávalók:
1 kg liszt
50 dkg vaj
2 db tojás
2 csomag sütőpor
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
Citromkrém a töltéshez
A hozzávalókat összedolgozzuk egynemű tésztát kell kapnunk, majd fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőbe helyezzük.
Lisztezett felületen 4 részre vágjuk. Amíg az egyik adaggal dolgozunk addig a többit hűtőben tároljuk. 2-3 mm-re nyújtjuk és különböző formákkal kiszaggatjuk a tésztát. Sütőpapírral borított tepsikben 180 fokos sütőben világosbarnára sütjük. A tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és szaggatjuk. Addig ismételjük, amíg van tésztánk.
Amikor kihűlt a citromkrémmel vagy tetszőleges ízű lekvárral megkenjük és összeragasztjuk.
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000984-e9d54e9d56/DSC04206.jpg?ph=450a3dcf0b)
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000985-d7d2fd7d32/DSC04198.jpg?ph=450a3dcf0b)
![](https://450a3dcf0b.clvaw-cdnwnd.com/57a300de380a92e0e5f9b4ce4a8a29ff/200000986-4739c4739e/DSC04207.jpg?ph=450a3dcf0b)