Karácsonyi Madártej torta

2018.01.27

Recept:
piskótához: 8 tojás fehérje, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 2 teáskanál sütőpor
Krém: 8 tojássárgája, 1 cs. vaníliás pudingpor, 2 evőkanál liszt, 8 dl tej, 20 dkg porcukor, 25 dkg vaj.
Sütőport és a lisztet összekeverem. A tojások fehérjét kemény habbá verem a cukorral bele forgatom a lisztes sütőport. 24 cm es tortaformában 180 fokon megsütöm. 6 dl tejet felforralok , egy külön lábasba öntöm a maradék 2 dl tejet elkeverem benne a tojások sárgáját a pudingport és a lisztet. Felteszem melegedni hozzáöntöm a forró tejet és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, de közben néha megkevergetem. A vajat habosra keverem a cukorral és a langyos krémhez keverem, kéri habverővel felhabosítom. A megsült piskótát 3 részre vágom. Beteszem az elsőt egy torta karikába megkenem barack lekvárral. Következő piskóta , majd erre rákenem a krém 3/4 részét , majd ráhelyezem a harmadik piskótát , a tetejére és az oldalára kenem a megmaradt krémet. 1 éjszakára hűtőbe teszem. Másnap 5 tojásfehérjét 5 evőkanál cukorral gőz fölött kemény habbá verek és ezzel díszítem a torta tetejét.