Kossuth kifli

2018.03.15

Hozzávalók: 

  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 5 tojás
  • 1 citrom reszelt héja ( én szárított héjat használok) 
  • fél citrom leve
  • 20 dkg finomliszt 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • kb. 15 dkg dió

A puha vajat és a cukrot habosra kevertem, majd a tojások sárgáját egyenként hozzá adtam. Belekevertem a citrom héját és a levét is . (Én szárított héjat szoktam használni)  A sütőport bele kevertem a lisztbe.  Apránként belekevertem a tojásos masszába. A tojásfehérjéket kemény habbá vertem , majd apránként hozzákevertem a lisztes tojásos sűrű tésztához, hogy fellazítsa. Finoman, hogy a hab ne törjön meg nagyon. Egy vajazott, lisztezett tepsibe öntöttem ( 30 x 35 cm ) és a tetejére szórtam a durvára vágott diót. 170 fokon 25 perc alatt megsütöttem. Amikor kész rácsra tettem, hogy kihűljön. Fánk szaggatóval, de ha nincs pohárral kiszaggattam.