Lazac salátával
Lazac sütésénél kell egy picit figyelni!! Én sütés előtt nem szoktam fűszerezni! Érdemes mindenféleképpen friss hallal próbálkozni, mert a fagyasztott hal sosem lesz olyan, amilyennek lennie kell! A salátát összedobom :
Saláta:
2 marék bébi spenót
1 szál újhagyma
friss csíra
jégcsap saláta 2 marék
1 főtt tojás
Minden hozzávalót a tojás kivételével összekeverek, pici sót, oliva olajat és balzsamecetet teszek rá és összekeverem. Hagyom állni, míg elkészül a hal.
Halhoz:
1 szelet lazac bőrös
oliva olaj
pici só
citrom
Egy serpenyőben pici olivát felmelegítek, nem kell, hogy nagyon forró legyen és bőrös felével beleteszem a halat. Az oldalán látni, ahogy kezd átsülni csodás látvány. Akkor kell megfordítani,amikor a bőre már picit megpirult. Akkor a másik oldalát is megsütöm ez szinte csak pár perc és nem baj ha a közepe nem fehéredik ki így lesz igazán finom. Pici só és pár csepp citrom mehet rá és Kész!!! Mehet a salátára a tojást is ráteszem!! nagyon szeretem!!!