Lazacos töltött tojás

2018.12.29

Hozzávalók:

6 db tojás

mustár, só, bors, piros paprika

5 dl ek. tejföl

1 dl majonéz

1 db lazac szelet

petrezselyem

A tojásokat keményre főzzük , majd lehűtjük. Megpucoljuk és kettévágjuk. A tojások sárgáját egy kisebb edénybe kaparjuk ízesítjük sóval, borssal, 1 kk. mustárral, piros paprikával. Összenyomkodjuk és annyi tejfölt illetve majonézt adunk hozzá, hogy sűrűbb krém állagú legyen. Habzsákba tesszük és a fehérjébe visszanyomjuk a krémet. A tetejét lazac szeletekkel díszítjük megszórjuk petrezselyemmel. A megmaradt tejfölt összekeverjük 1 kanál majonézzel. Sózzuk, borsozzuk, aki szereti édesen egy pici porcukrot hozzákeverhet. Egy tál aljára öntjük a tejfölös krémet , majd belehelyezzük a tojásokat. Hűtőbe helyezzük fogyasztásig!