LowCarb kenyér
Hozzávalók:
120 g mandula liszt
15 g útifű maghéj
30 g kékszőlőmag
2 tk. szódabikarbóna
2 csipet só
5 dkg napraforgó mag
1 csésze ( 2 dl - 2,5 dl ) forró víz
2 tk. borecet
3 db tojás fehérje
1 ek. olíva olaj
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét. Hozzáadjuk az olajat, majd a forró vizet fokozatosan adagoljuk. Kicsit folyósabb tésztát kapunk. Egy kisebb méretű szilikonformába öntjük a masszát és 180 fokon kb 40 - 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe. Amennyiben szeretjük sütés előtt a tetejét megszórhatjuk szezámmaggal.
A kész kenyér 430 g
Kcal: 891
Zsír: 51
Ch: 22
Fehérje: 80
Én 11 szeletre vágtam, így 1 szelet kb: 40 g
kcal: 81
Zsír: 4.6
Ch: 2
Fehérje: 7.28