LowCarb kenyér

2021.08.02

Hozzávalók:

120 g mandula liszt

15 g útifű maghéj

30 g kékszőlőmag

2 tk. szódabikarbóna

2 csipet só

5 dkg napraforgó mag

1 csésze ( 2 dl - 2,5 dl ) forró víz

2 tk. borecet

3 db tojás fehérje

1 ek. olíva olaj

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét. Hozzáadjuk az olajat, majd a forró vizet fokozatosan adagoljuk. Kicsit folyósabb tésztát kapunk. Egy kisebb méretű szilikonformába öntjük a masszát és 180 fokon kb 40 - 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe. Amennyiben szeretjük sütés előtt a tetejét megszórhatjuk szezámmaggal. 

A kész kenyér 430 g 

Kcal: 891

Zsír: 51

Ch: 22

Fehérje: 80

Én 11 szeletre vágtam, így 1 szelet kb: 40 g 

kcal: 81

Zsír: 4.6

Ch: 2

Fehérje: 7.28